Veelgestelde vragen

Waar ligt Buitenplaats Syon?

Buitenplaats Syon ligt aan de buitenrand van RijswijkBuiten, in het verlengde van de singel ‘Terras van Sion’. Buitenplaats Syon is wonen op een historische plek. Het wordt een groen en waterrijk eiland. Direct aan het park en omringt door water.

Wat is de fasering?

De woningen worden gefaseerd verkocht en gebouwd.

In fase 1 komen 25 grondgebonden woningen en in fase 2 komen 16 appartementen. De daarop volgende fase(n) zijn nog in ontwikkeling.

Wat zijn de oppervlakten van de woningen in fase 1?

De woningen zijn ruim en compleet met een oppervlakte van 150 m2 tot en met 184 m2. De woningen hebben 3 of 4 slaapkamers op de 1e verdieping en elke woning heeft een extra slaapkamer (met dakkapel) op de 2e verdieping.

 

Wanneer ontvang ik de verkooptekeningen van fase 1?

De verkooptekening kun je downloaden vanaf de website in menubalk Herenhuizen -> downloads.

Zijn de woningen compleet met badkamer en keuken?

De woningen in Buitenplaats Syon zijn zeer compleet. Elke woning is inclusief luxe keuken (t.w.v. € 10.000,-) en een compleet afgewerkte badkamer (met ligbad). Tevens heeft elke woning twee toiletruimten. En op de 2e verdieping is standaard een extra slaapkamer met een dakkapel.

Hoe ziet het verkooptraject eruit van fase 1?

Op 6 juli zijn de 25 karakteristieke Herenhuizen in verkoop gegaan.

Inmiddels heeft de toewijzing plaatsgevonden.
Door het grote enthousiasme voor de het project zijn alle Herenhuizen toegewezen.

Op de website wordt de actuele verkoopstand bijgehouden. Zo kunt u zien welke woning eventueel weer beschikbaar komt.

Interesse in een Herenhuis?
Woningen die vrijkomen worden toebedeeld aan de kandidaten op de reservelijst. Staat u nog niet op de reservelijst. Neem dan contact op met de makelaars.

Waar kan ik mij inschrijven voor fase 1?

Wilt u in aanmerking komen voor één van de woningen in Buitenplaats Syon (Fase 1)?

Vul dan het inschrijfformulier in uw account op de website. U kunt het inschrijfformulier tot maandag 15 juli 9.00 uur invullen.

Alleen met een volledig ingevulde inschrijfformulier doet u mee met de toewijzing.

Hoe is de toewijzing geregeld voor fase 1?

Na sluiting van de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Uiteraard kunnen wij alleen nog woningen toewijzen die nog niet gereserveerd zijn. Tijdens de Pre-Sale was het namelijk mogelijk om een woning te reserveren.

Tevens wijzen wij u erop dat er kandidaten kunnen zijn met een voorrangsbewijs. Tijdens de Pre-Sale periode was het mogelijk om voorrangskandidaat te worden. Voorrangskandidaten hebben tijdens de toewijzing voorrang op kandidaten zonder voorrangsbewijs.

Zijn der mensen die voorrang krijgen in fase 1?

Ja. Tijdens de Pre-Sale (18 mei tot 28 juni) was het mogelijk om een voorrangspositie te krijgen. De voorrangskandidaten
hebben een bewijs ontvangen waarmee zij voorrang krijgen bij de woningtoewijzing.

Waarom zijn woningen gereserveerd in fase 1?

Tijdens de Pre-Sale (18 mei tot 28 juni) was het mogelijk om een woning te reserveren door middel van een reserveringsovereenkomst. Tijdens de start verkoop worden de reserveringen overgezet tot een Koop-/Aannemingsovereenkomst.

Waarom heb ik een account nodig?

Heeft u belangstelling voor wonen in Buitenplaats Syon?

Maak dan vrijblijvend een account aan op de website. De voordelen van het hebben van een eigen account zijn onder andere:
• Dat u via uw account digitaal kunt inschrijven voor Buitenplaats Syon fase 1
• Dat u automatisch als eerste op de hoogte wordt gebracht van updates en laatste ontwikkelingen
• Dat u via uw account het kennismakingsgesprek kunt aanvragen bij NEXTHome.

Wanneer start de bouw van fase 1?

Het moment van de start bouw is afhankelijk van het behalen van de opschortende voorwaarden in de Koop-/
Aannemingsovereenkomst. De kopersadviseur van het project zal de kopers informeren zodra dit moment bekend is. Dura Vermeer verwacht in tweede kwartaal 2020 te kunnen starten. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering van fase 1?

De contractuele bouwtijd is 250 werkbare werkdagen (ongeveer anderhalf jaar). De oplevering is afhankelijk van
het weer, capaciteit bij leveranciers en werkzaamheden derden (zoals nutspartijen). Bij een voorspoedige bouw
verwacht Dura Vermeer circa anderhalf jaar te bouwen. Als in tweede kwartaal 2020 wordt gestart met de bouw dan worden de eerste woningen in tweede helft van 2021 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Zijn de woningen energieneutraal?

Alle woningen hebben een EPC-waarden van 0 (of lager). Dit valt in energielabel met categorie A.

Waar kan ik parkeren?

Type A1, B1 en B3 hebben één privé parkeerplaats in het openbaar gebied en een tweede privé parkeerplaats op het eigen kavel (in de zijtuin).

Type A2 en B2 hebben twee privé parkeerplaatsen in het openbaar gebied.

Type C en D hebben één privé parkeerplaats in het openbaar gebied.

De privé parkeerplaatsen in het openbaar gebied zijn mandelig terrein. In het openbaar gebied zijn nog meer parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.

Wat is de zon oriëntatie van de achtertuin?

De zon oriëntatie is per woningtype verschillend. In de koopsommenlijst is de oriëntatie van de achtertuin opgenomen. Op de verkooptekening van de situatie is een noordpijl met een zondiagram opgenomen. De verkooptekening kunt u downloaden vanaf de website.

Hoe ziet de straat eruit?

Op de impressies van de woningen is de inrichting van de straten (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.

Hoe ziet het park eruit?

Voor de ontwikkeling van het park is een participatieproces doorlopen waarbij volop gebruik is gemaakt van de kennis en ervaring van de huidige bewoners van RijswijkBuiten. Zij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is dat in zo’n nieuwe wijk een plek wordt gecreëerd waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Waardevolle kennis die wonen in Buitenplaat Syon nog extra bijzonder maakt.

In het park zullen gedurende het gehele jaar activiteiten plaats kunnen vinden. Daarin past ook het jaarlijks gebruik door de Oranjevereniging. In het lopende participatie proces zullen ook de nieuwe bewoners betrokken worden, omdat zij straks mede gebruikers worden van het park.

Op de impressies van de woningen is de inrichting van het park (openbaar gebied) meegenomen. De impressies zijn slechts ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het ontwerp van het openbaar gebied is nog niet definitief. Wijzigingen in het openbaar gebied kunnen zich voordoen.